CONTEAZA TERMOPANELE ATUNCI CAND ESTE SOARE SI E PREA CALD ?


In Romania, in anumite perioade ale verii, temperaturile sunt destul de inalte, si mai ales atunci cand bate soarele, in casa dumneavoastra va fi prea cald. Caldura de la soare este amplificata de sticla si cu cat aveti mai multa, cu cat casa sau proprietatea dumneavoastra are mai multe geamuri, cu atat este mai probabil ca locuinta sa se incalzeasca excesiv.

Ferestrele, geamurile termopan, orientarea

Pe de alta parte, multitudinea ferestrelor tine de aspectul proprietatii dumneavoastra, iar aspectul este intr-adevar o variabila importanta in aceasta ecuatie, proprietatile orientate spre sud (miazazi) primesc soarele toata ziua, in timp ce proprietatile orientate spre vest (apus) il primesc dupa-amiaza si seara, cand temperatura aerului este maxima. In mod ironic, acesta este motivul pentru care preferam gradinile orientate spre sud si pentru care multi dintre noi considera ca vechile verande sunt aproape inutilizabile in timpul verii.

Geamurile de control solar

Lumea s-a schimbat, iar unul dintre cele mai importante domenii in care s-a schimbat este cel al geamurilor de control solar, care a oferit o flexibilitate suplimentara in controlul caldurii in instalatiile de sera, inclusiv inlocuirea geamurilor in cazul serelor mai vechi. Geamurile de control solar, dupa cum sugereaza si numele, evita acumularea excesiva de caldura in timpul lunilor de vara. Nu este un concept nou, este utilizat de zeci de ani in structurile de sticla de mari dimensiuni, cum ar fi cladirile de birouri, magazinele si cladirile publice. Merita mentionat in acest moment ca o cladire din sticla orientata spre sud, expusa toata ziua la soarele fierbinte de vara, poate deveni in continuare fierbinte daca nu este ventilata sau umbrita corespunzator; la urma urmei, este acelasi lucru cu a sta la soare sau la umbra. Cu toate acestea, noile progrese in tehnologia sticlei, precum si preturile in crestere, au facut ca sticla de control solar sa fie mult mai accesibila pentru proprietarii de case. Oricine are o sera mai veche care se incalzeste prea tare atunci cand iese soarele ar aprecia acest lucru. De asemenea, sticla poate fi folosita in moduri inedite pentru a crea noi medii pe tot parcursul anului.

Cum functioneaza acestea ?

Deci, cum functioneaza acestea ? Ca idee, reflectanta, transmitanta si absorbtia sunt cele trei modalitati de baza prin care sticla de control solar minimizeaza influenta radiatiei termice sau a puterii caldurii soarelui. Altfel spus, reflecta lumina solara, limiteaza cantitatea care poate trece prin ea si absoarbe o parte din energie. In cazul in care sunt probleme de genul acesta, proprietatile pot fi echipate cu geamuri de control al soarelui, in functie de designul lor.

Ce alternative sunt ?

Ca alternativa si ca exemplu practic la a folosi un inlocuitor la sticla de control solar, consultati ofertele pentru geamuri termopan cu folie reflectorizanta sau termopanele fumurii, care, si ele, intr-o anumita masura intervin prin stoparea patrunderii razelor solare in incaperea sau imobilul vizat. Geamurile termopan cu folie cu efect de oglindire, fumurii sau cu geamuri colorate au un impact semnificativ asupra patrunderii luminii solare in imobil, prin urmare puteti alege aceasta optiune daca nu aveti nimic impotriva unui mediu cu luminozitate mai slaba. In aceste conditii, exista avantajul unor temperaturi mai scazute in timpul lunilor calduroase de vara, deoarece intensitatea luminii solare care patrunde in cladire este diminuata sau, dupa caz, deviata.

Contact SELECTIVE


Adresa Fabricii:

Str. Corneliu Coposu, Nr. 167, Taietura Turcului, Cluj-Napoca, 400228

Telefon:

0754 763 354

Email:

office@selective.ro

WhatsApp:

+40754 763 354