CATEVA CHESTIUNI DE DISCUTAT INAINTE DE INLOCUIREA GEAMURILOR


Mai devreme sau mai tarziu, toti vom trebui sa ne schimbam geamurile, chiar daca sunt ferestre din geam termopan, fie ca sunt traditionale sau vechi. Insa, inainte de a le inlocui, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti.

Fie ca este vorba de motive estetice, de costul facturilor de energie mai mici sau de o securitate a imobilului sporita, inlocuirea geamurilor casei dumneavoastra poate face o diferenta majora. Cu toate acestea, o serie de factori influenteaza daca veti finaliza sau nu aceasta sarcina.

Vom discuta la ce trebuie sa va ganditi inainte de a va inlocui ferestrele si vom raspunde la câteva intrebari frecvente. Cele discutate, ar trebui poate sa atenueze o parte din tensiunea asociata cu modernizarea casei.

Este necesar să-mi inlocuiesc ferestrele din cauza umiditatii ?

Daca ati observat ca se acumuleaza umezeala in interiorul geamurilor, este un indiciu ca ele incep sa se sparga. O cantitate moderata de umiditate este in mod normal in regula, dar condensul excesiv si potentialul de crestere a mucegaiului sunt motive de ingrijorare. Condensul de pe geamurile interioare sau aburirea intre geamuri sunt semne comune de umiditate. Puteti incerca câteva lucruri inainte de a inlocui aceste ferestre pentru a vedea daca umiditatea poate fi tratata in alt mod. Pentru a elimina umiditatea suplimentara din aer, incercati sa folositi un dezumidificator. Ventilati mai eficient incaperile care au tendinta de a se aburi. Ridicati jaluzelele pentru a permite o mai mare circulatie a aerului. Daca niciuna dintre aceste sugestii nu functioneaza, probabil ca este timpul sa le inlocuiti.

Cum selectez cele mai bune ferestre pentru locuinta mea ?

Fie ca sunt traditionale, fie ca sunt geamuri termopan de interior sau de exterior, acesta ar putea fi procesul care necesita cel mai mult timp. Bugetul, stilul, materialul, culoarea, mobilierul si elementele de securitate sunt toti factori care trebuie luati in considerare. Fiecare optiune poate fi personalizata pentru a se potrivi cu orice usa si fereastra existenta, sau puteti opta pentru un stil cu totul altfel, pentru a va transforma complet casa.

Este necesar sa-mi inlocuiesc toate geamurile deodata ?

Aceasta este in mare parte decizia pe care trebuie s-o luati la modul personal. Totul depinde de bugetul in care va incadrati. Daca va puteti permite sa inlocuiti toate ferestrele deodata sau daca sunteti in masura sa tineti pasul cu optiunile de finantare, aceasta poate fi o alternativa viabila pentru dvs.. De asemenea, este acceptabil sa inlocuiti una sau doua unitati la un moment dat. Nu este nevoie sa finalizati mai multe lucrari decât doriti sau va permiteti, asa ca mergeti mai departe si inlocuiti-le in câte etape aveti nevoie.

Despre budgetul alocat

Unul dintre cele mai importante considerente atunci când alegeti ferestrele de inlocuire este bugetul dumneavoastra. Aveti optiunea de a alege articole din aluminiu, dar care sunt intotdeauna mai scumpe decat profilele din tamplarie PVC. Exista avantaje si dezavantaje pentru ambele situatii, trebuie doar sa va decideti, deoarece aluminiul este un material mai durabil decât profilele PVC, de aici putem spune ca se pot economisi bani in timp. Daca se ia in considerare ca dupa o anumita vreme doriti sa faceti din nou schimbari, durabilitatea nu ar trebui sa fie un factor care sa depinda prea tare, asa ca in aceasta situatie, probabil geamurile termopan cu tamplarie PVC ar fi o optiune mai buna.

Despre material

Aluminiul si profilele din tamplarie PVC sunt cele mai comune materiale disponibile. Fiecare dintre cele doua are propriul set de avantaje si dezavantaje, care sunt simplu de investigat si analizat. Ambele materiale sunt usor de curatat si nu se vor deforma sau deteriora. Cat despre izolatie, atat ferestrele din aluminiu, cât si ferestrele PVC sunt foarte bune izolatoare.

Culoarea ferestrelor

Culoarea pe care o alegeti este influentata de materialul pe care il alegeti. Cele folosind tamplaria PVC sunt disponibile intr-o gama mai larga de culori decât cele din aluminiu, ceea ce va poate convinge sa alegeti ferestre PVC in locul aluminiului.

Siguranta, duritate

In comparatie cu ferestrele traditionale, puteti fi siguri ca produsele folosite in domeniu din material de aluminiu sau din PVC vor oferi o securitate sporita daca alegeti modele care au sigiliul de certificare. Va puteti informa de siguranta geamurilor consultand articolele de specialitate.

Stilul ferestrei

Stilul general al unei case si imprejurimile acesteia au un impact semnificativ asupra tipului de fereastra pe care il alegeti. O casa sau un apartament modern, ar putea arata cel mai bine cu rame elegante din aluminiu, dar o cladire in stil cabana ar putea arata cel mai bine cu ferestre cu sarpanta. Pe de alta parte, o proprietate moderna, urbana, ar necesita un stil total diferit fata de o proprietate mai veche, iar profilele PVC ale geamurilor termopan sunt optiunea care se poate potrivi pentru orice situatie. O etapa vitala in luarea unei decizii va fi cantarirea acestor alegeri. Este intotdeauna o idee buna sa luati in considerare toate optiunile inainte de a lua o decizie, asa ca rezervati-va suficient timp pentru a va uita si a va informa despre ferestrele vecinilor, cataloage de gen sau chiar sa contactati o companie in acest sens.

Când ar trebui, in ce perioada a anului ar trebui sa fie inlocuite si instalate ferestrele ?

Desi veti observa consecintele ferestrelor sparte mai mult iarna, este o idee buna sa asteptati pâna la sfârsitul primaverii pentru a le inlocui. In timp ce inlocuirea unui geam necesita putin timp, faptul de a avea un spatiu deschis in perete in timpul iernii poate afecta in mod semnificativ caldura din locuinta dvs.. Daca acest lucru nu este o problema pentru dumneavoastra, ferestrele pot fi si vor fi plasate in timpul iernii, oferindu-va beneficii semnificative pentru restul iernii cat si in lunile calde.

Cum ma pot pregati pentru inlocuirea si instalarea ferestrelor ?

Nu va trebui sa planificati cu mult timp in avans dupa ce ati stabilit o data pentru instalare. Primul pas important este sa indepartati orice jaluzele sau perdele de pe deschideri pentru a permite accesul optim al specialistilor care se ocupa cu montajul. De asemenea, este necesar sa se asigure spatiu in fata ferestrelor, astfel incât acestea sa poata fi carate inauntru si afara fara a provoca daune mobilierului din jur. In cazul in care nu este nevoie de asistenta externa, acest lucru poate fi realizat in mod normal cu o zi inainte sau in ziua instalarii.

Contact SELECTIVE


Adresa Fabricii:

Str. Corneliu Coposu, Nr. 167, Taietura Turcului, Cluj-Napoca, 400228

Telefon:

0754 763 354

Email:

office@selective.ro

WhatsApp:

+40754 763 354